Go Back   Ford Expedition Forum > Ford Expedition Forum > General Discussion

Sponsored Ads
Register to remove these ads.


General Discussion

PO303 Cylinder 3 Misfire Code


This is a discussion on PO303 Cylinder 3 Misfire Code within the General Discussion forums, part of the Ford Expedition Forum category!
I am getting this code on my 1999 5.4 Expedition. The plugs were changed last year by Ford and some ...



Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 07-13-2010, 07:50 PM   #1 (permalink)
Registered User

 
Join Date: Feb 2004
Posts: 18
Default PO303 Cylinder 3 Misfire Code

I am getting this code on my 1999 5.4 Expedition. The plugs were changed last year by Ford and some coils that looked bad were changed. #3 was not one of the that were replaced. I just want to cofirm that #3 is on the passenger side, 3 back? How hard would it be to replace the coil myself? Looks like they are at Checkers for $42. I found some directions on it. Any tips? Thanks.
rifleman625 is offline   Reply With Quote
Old 07-13-2010, 10:19 PM   #2 (permalink)
 
ELVATO's Avatar
Super Mod

 
Join Date: Nov 2006
Location: Orlando, FL
Posts: 2,637
Default

Should be very easy to remove the COP. Disconnect the connector that goes to it, disconnect the fuel injector electrical connector, and remove the bolt that holds the COP down, and pull up.

FYI, check here or here.

Depending on how many "old" ones you still have on the engine, you may want to buy a complete set, just to have as spares. As you can see, a set of 8 costs about what 2-3 would cost at Checkers or dealer.

4 8
3 7
2 6
1 5

front
__________________


I'm not responsible if you break something :)
ELVATO is offline   Reply With Quote
Old 07-15-2010, 02:39 AM   #3 (permalink)
Full Access Members

 
Join Date: Apr 2010
Location: Oregon
Posts: 134
Default

I have a 97 EB that did the same thing but on cyl 6, changed the spark plugs and turned out that the #6 cyl COP was bad and replaced it and havent had a problem.
ghettoracer is offline   Reply With Quote
Old 07-16-2010, 07:31 PM   #4 (permalink)
Registered User

 
Join Date: Feb 2004
Posts: 18
Default

Thanks. Changed it. Code cleared. Runs good now.
rifleman625 is offline   Reply With Quote
Reply

Bookmarks




Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




GM Truck Forum
Ford Raptor Forum
Chevy Tahoe Forum
Chevy Cobalt Forum
Chevy Camaro Forum
FJ Cruiser Forum
Ford Truck Forum
88-98 GM Truck Forum
73-87 Gm Truck Forum
Dodge Ram Forum
Chevy Equinox Forum
Chevy Cruze Forum
Jeep Liberty Forum
Jeep Forum
Dodge Ram SRT10 Forum
Chrysler 200 Forum
Scion xD Forum
Scion xB Forum
Dodge Challenger Forum
Scion FR-S Forum
Softball Forum
SRT Forum
Nissan Titan Forum
Buick Enclave Forum
Cadillac Forum
Cadillac XTS Forum