Go Back   Ford Expedition Forum > Ford Expedition Forum > Engine & Performance

Sponsored Ads
Register to remove these ads.


Engine & Performance

Code P0430


This is a discussion on Code P0430 within the Engine & Performance forums, part of the Ford Expedition Forum category!
Register to remove these ads. It's free! I went to Autozone because my CEl came on and I got code ...



Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 04-17-2008, 06:24 PM   #1 (permalink)
Registered User

 
Join Date: Feb 2008
Posts: 1
Default Code P0430


Register to remove these ads. It's free!
I went to Autozone because my CEl came on and I got code P0430 this is a bad O2 or CAT CAUSED by misfire or vacuum leak or exhaust leak. I have pretty much ruled out Vacuum and exhaust leak which leaves me with the misfire I have been having.Can anyone tell me how to determine which cylinder is misfiring??? I have pulled every single one of the boots to do a visual inspection looking for water or oil in the well but they were all clean and dry. I am only getting the misfire at about 2000 RPM's when I accelerate and sometimes on the highway at around 72 MPH consistantly. I replaced the TPS about a month ago because the truck was losing power and bogging down when I stepped on the gas this fixed that problem but now I have this problem.
I don't want to chase my tail on this and was wondering if anyone can give me some advice
This is'nt a bad misfire yet it is just a slight bucking when I accelerate but I am worried it will get worse.
I am moving next month and need to fix this before I have to drive 4000 miles across country.
thanks in advance for any help.


2003 Expedition 4.6L XLT
71,000 miles
hoopsta is offline   Reply With Quote
Old 04-18-2008, 06:54 AM   #2 (permalink)
 
JUST4FUN's Avatar
Admin

 
Join Date: Oct 2005
Location: Mokena Il
Posts: 1,804
Default

has it ever had plugs ??
__________________
2012 F150 Ecoboost crewcab
pearl white
JUST4FUN is offline   Reply With Quote
Old 04-19-2008, 11:19 AM   #3 (permalink)
Registered User

 
Join Date: Dec 2007
Location: michigan
Age: 30
Posts: 37
Default

id put some plugs in her if the havent been done and that should take care of it unless u have a bad coil but start with the plugs
mohs00 is offline   Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




GM Truck Forum
Ford Raptor Forum
Chevy Tahoe Forum
Chevy Cobalt Forum
Chevy Camaro Forum
FJ Cruiser Forum
Ford Truck Forum
88-98 GM Truck Forum
73-87 Gm Truck Forum
Dodge Ram Forum
Chevy Equinox Forum
Chevy Cruze Forum
Jeep Liberty Forum
Jeep Forum
Dodge Ram SRT10 Forum
Chrysler 200 Forum
Scion xD Forum
Scion xB Forum
Dodge Challenger Forum
Scion FR-S Forum
Softball Forum
SRT Forum
Nissan Titan Forum
Buick Enclave Forum
Cadillac Forum
Cadillac XTS Forum