Go Back   Ford Expedition Forum > Ford Expedition Forum > Transmission & Drive train

Sponsored Ads
Register to remove these ads.


Transmission & Drive train

Truck stalls in reverse..... Help!!!!!!!!


This is a discussion on Truck stalls in reverse..... Help!!!!!!!! within the Transmission & Drive train forums, part of the Ford Expedition Forum category!
Just finished a 4r100 transmission replacement in my 99 eb, and everything is fine in drive/od but when i put ...



Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 08-08-2010, 12:31 AM   #1 (permalink)
Full Access Members

 
Join Date: May 2010
Location: POULSBO,WA
Posts: 120
Default Truck stalls in reverse..... Help!!!!!!!!

Just finished a 4r100 transmission replacement in my 99 eb, and everything is fine in drive/od but when i put the truck in reverse, the truck stalls...... The truck shifts smooth in drive/ od.... No issues..... Ne suggestions? Any imput would be appreciated.....
__________________

99 EB 4X4 MAROON 135k, BLACK HOUSING LED HALO PROJECTORS HEADLITES AND FOGS(BOTH 10K HIDS), SILVER STAR HIBEAMS,BLUE LED UNDERGLOW AND BEHIND GRILL,GOTTS MOD, DOUBLE DIN WITH NAV/BT,4G WIRE, KICKER COMP CVT SUBS, ... MORE TO COME


NEW TOY 02 APRILLE MILLE R....
2blackfordrides is offline   Reply With Quote
Old 08-08-2010, 07:20 PM   #2 (permalink)
Full Access Members

 
Join Date: May 2010
Location: POULSBO,WA
Posts: 120
Default

Just a update.... I had only drivin the truck about 30 miles when i posted this... Had checked the fluid and it was at the rite level..... When i checked it after driving it today it was low so i filled it and it went away....... Guess using all the gears driving today it must have filled something more....
__________________

99 EB 4X4 MAROON 135k, BLACK HOUSING LED HALO PROJECTORS HEADLITES AND FOGS(BOTH 10K HIDS), SILVER STAR HIBEAMS,BLUE LED UNDERGLOW AND BEHIND GRILL,GOTTS MOD, DOUBLE DIN WITH NAV/BT,4G WIRE, KICKER COMP CVT SUBS, ... MORE TO COME


NEW TOY 02 APRILLE MILLE R....
2blackfordrides is offline   Reply With Quote
Old 08-11-2010, 09:53 PM   #3 (permalink)
 
joezek's Avatar
Full Access Members

 
Join Date: Jul 2010
Location: psl, FL
Posts: 302
Default

Wonder why low fluid was causing it to stall, wierd?... Glad you figured it out. I always hated doing tranny fluid changes, I never know how much to fill and when it's done taking fluid. I start it, put in gear, then check the level. AFter about 4-5 cycles the level stays reading full. Then after driving and getting it hot three more things can happen....

1- fluid gets hot and expands and causes the level to read even higher.

2- various clutch packs will pressurize and purge out air pockets, and causes the fluid level to read lower.

3- air pockets cause the fluid to foam up, which causes erratic shifting, and also makes the fluid level hard to read.

It's a pain in the ass, but worth it in the long run.
__________________

Spintech 2.5" DI/3" SO Exhaust- Rear Cat Delete- SCT Programmed- PCV Oil Seperator- GOTTS Mod
joezek is offline   Reply With Quote
Reply

Bookmarks




Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




GM Truck Forum
Ford Raptor Forum
Chevy Tahoe Forum
Chevy Cobalt Forum
Chevy Camaro Forum
FJ Cruiser Forum
Ford Truck Forum
88-98 GM Truck Forum
73-87 Gm Truck Forum
Dodge Ram Forum
Chevy Equinox Forum
Chevy Cruze Forum
Jeep Liberty Forum
Jeep Forum
Dodge Ram SRT10 Forum
Chrysler 200 Forum
Scion xD Forum
Scion xB Forum
Dodge Challenger Forum
Scion FR-S Forum
Softball Forum
SRT Forum
Nissan Titan Forum
Buick Enclave Forum
Cadillac Forum
Cadillac XTS Forum